37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   FISC: La restituirea grâului în rezerva de stat, agenţii economici vor achita TVA

FISC: La restituirea grâului în rezerva de stat, agenţii economici vor achita TVA

26.07.20111.406 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

FISC: La restituirea grâului în rezerva de stat, agenţii economici vor achita TVA

 

În cadrul şedinţei Guvernului din 2 martie curent, cabinetul de miniştri a decis să redistribuie 8600 tone de grâu din rezerva de stat pentru întreprinderile de panificaţie din raioanele Hânceşti, Făleşti, Edineţ, Orhei, Bălţi şi Chişinău. La restituirea grâului primit, agenţii economici beneficiari sunt obligaţi să achite TVA, comunică Fiscul.

Eliberarea de către Agenţia Rezerve Materiale, care nu este subiect al impunerii cu TVA, a grâului alimentar întreprinderilor de panificaţie se va efectua fără aplicarea TVA, pentru tranzacţia în cauză fiind eliberată factura.

Concomitent, livrările de grâu alimentar efectuate de către beneficiarii finali (întreprinderile de panificaţie) - subiecţi ai impunerii cu TVA, în scopul restituirii acestuia Agenţiei Rezerve Materiale reprezintă livrări impozabile, pentru care TVA se va calcula conform Codului fiscal şi pentru care se va elibera factura fiscală.

Precizăm că agenţii economici urmează să restituie grâul primit până la 1 septembrie 2011, odată cu prima roadă. Aceştia au fost obligaţi să utilizeze grâul strict în scopuri de panificaţie şi nu pentru a-l exporta sub formă de făină, aşa cum se practicase anterior.

 

Documente relevante:

Scrisoarea IFPS nr. (26-08/2-02/1/3410)17 din 09.06.2011 „Privind aplicarea TVA la restituirea grîului alimentar eliberat din rezervele materiale de stat potrivit Hotărîrii Guvernului nr.113 din 02.03.2011”

Comentarii

 1. ghenadie negara spune:

  iaka si dobinzile pentru „imprumutul” acordat.
  si stocul reinnoit si taxe la stat.
  daca e sa gindim ca manageri,
  atunci guvernul a dat lovitura,
  bravo. in lipsa unor prevederi speciale conform CF asa si urma sa se intimple. asa ca fiscu aici nu are nici o atributie/implicatie/interes.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...