37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Fii informat – achită impozitul pe venit din chiria bunurilor imobiliare

Fii informat – achită impozitul pe venit din chiria bunurilor imobiliare

05.09.2017913 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat vine cu un apel către cetățenii, persoane fizice, care dau în chirie bunuri imobile, să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute.

Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente, sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.

Cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția Deservire Fiscală), în rază căreia își au domiciliu de bază.

Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Pentru informații suplimentare, rugăm să Vă adresați la numărul de telefon 080001525, apel gratuit, sau la Direcția Deservire Fiscală locală.

NOTĂ: prevederile date nu se aplică față de contractele de chirie, încheiate cu persoanele juridice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...