37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Fermierii vor putea efectua importul direct de motorină

Fermierii vor putea efectua importul direct de motorină

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Norma de consum a motorinei pentru 1 ha de teren agricol pentru un ciclu tehnologic a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare (din 01 martie 2016). Autorizația de import a motorinei se eliberează de ANRE.

Astfel, pentru a obține autorizația de import a motorinei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 461-XV  din 30.07.2010 privind piața produselor petroliere,  fermierii vor prezenta Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cererea pentru acordarea autorizației de import cu anexarea documentelor necesare (ANEXA).

Metodologia privind calcularea normelor de consum a carburanţilor la tractoare şi combine pentru efectuarea lucrărilor agricole conform tehnologiilor aplicate a fost elaborată de către Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetări Economice.

Reieşind din prevederile Metodologie a fost identificată Norma de consum a motorinei pentru 1 ha de teren agricol în condiţiile aplicării tehnologiei standarde în mărime de 110,96 litri, pentru un ciclu tehnologic.

Metodologia şi norma de consum a motorinei pentru 1 ha de teren agricol au fost examinate în cadrul unei ședințe de lucru cu participarea părţilor interesate: reprezentaţi ai asociaţiilor agricole, instituţiilor de profil şi producători agricoli. La finele discuţiilor a fost luată decizia de a aproba respectiva normă de consum din Metodologia sus menţionată prin ordinul Ministrului şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Ordinul a fost publicat în ediția de astăzi a Monitorului Oficial al Republicii Moldova (Nr. 59-67) şi intră în vigoare la 31 martie 2016.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...