37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Fermierii pot să depună dosarele pentru obținerea subvențiilor până la 31 octombrie 2016

Fermierii pot să depună dosarele pentru obținerea subvențiilor până la 31 octombrie 2016

08.08.2016536 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fermierii pot depune cereri pentru a beneficia de subvenții de la stat, a anunțat Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Startul campaniei a fost dat, pe 5 august, într-o gospodărie de fermieri din raionul Ialoveni, informează MOLDPRES.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama a menționat că în acest an, ca și în anii precedenți, se așteaptă un număr de circa patru mii de cereri. „Anul acesta subvențiile vor fi alocate în special pentru dezvoltarea rurală și a infrastructurii. O sumă destul de mare va fi alocată sectorului de zootehnie", a precizat ministrul Grama.

Agenția de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură /AIPA/ va recepționa actele pînă pe 31 octombrie curent. Potrivit lui Nicolae Ciubuc, director interimar al AIPA, termenul de efectuare a verificărilor preliminare nu va depăși 10 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererii de sprijin în registrul de intrări.

Măsurile de susținere a agricultorilor, aferente anului de subvenționare 2016, prevăd investiții în gospodăriile de fermieri pentru restructurarea şi adaptarea la standardele Uniunii Europene; investiții în prelucrarea şi comercializarea produselor agricole; pregătirea implementării măsurilor ce țin de ecologie în agricultură; îmbunătățirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole, precum și servicii de consultanță şi instruire.

Fondul de subvenţionare pentru anul 2016 este de 900 milioane de lei, inclusiv 387,6 milioane din contul Programului ENPARD - suport pentru agricultură și dezvoltare rurală. Însă, din contul Fondului de subvenționare vor fi achitate datoriile acumulate în anul 2014 și 2015. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în prezent datoriile față de producătorii agricoli se cifrează la 263,2 milioane de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...