37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Familiile tinere ar putea cumpăra mai ușor o casă! Guvernul vrea să devină garant la contractarea creditelor

Familiile tinere ar putea cumpăra mai ușor o casă! Guvernul vrea să devină garant la contractarea creditelor

16.12.20161.001 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La iniţiativa Prim-ministrului Pavel Filip, a fost analizată astăzi o primă formă a conceptului de sprijin pentru tinerele familii, care doresc să-și procure o locuință cu ajutorul unui credit.

Viziunea proiectului, elaborată în cadrul consultărilor pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Economiei şi ai Ministerului Finanţelor a fost prezentată, astăzi, în cadrul unei şedinţe de lucru prezidată de Premier.

Acest concept, elaborat, de asemenea, la solicitarea Prim-ministrului, are la bază modele similare din statele membre ale Uniunii Europene de tip „Prima casă” și vizează asigurarea cu locuinţe a tinerelor familii.

Scopul programului este de a sprijini tinerele familii în obținerea spaţiului locativ prin facilitarea accesului acestora la credite preferenţiale, statul urmând să garanteze o parte din creditul ipotecar acordat în acest scop. Asemenea modele de asigurare cu spaţiu locativ  a familiilor tinere sunt deja aplicate cu succes în mai multe ţări europene, inclusiv în ţara vecină România.

Participanţii la şedinţă au decis să continue consultările cu reprezentanţii Băncii Naţionale a Moldovei şi ai băncilor comerciale pentru a analiza sustenabilitatea acestui proiect şi a stabili cele mai bune criterii de identificare a beneficiarilor acestui program. Conceptul urmează să fie definitivat şi prezentat Guvernului spre aprobare.

Comentarii

  1. SCLIFOS MARIA spune:

    CE CATEGORIE DE FAMILII TINERE SE EAU IN CONSIDERATIE?: FARA COPII?. SAU… SINTEM O FAMILIE CU 2 COPII LOCUIM INTRUN APARTAMENT CU O CAMERA … NU E RAU DAR AM VREA SA AVEM CU 2 CAMERE DAR CU SALARIU DE LA NOI NU NE PUTEM PERMITE PLUS E SI DOBINDA FOARTE MARE . CUM CREDETI CA O FAMILIE TINARA SA LUCREZE CU SALARIU MINIM 3000 LEI SA TE INTRETII SI SA AKITI SI IPOTECA??? FARA A PLECA PESTE HOTARE ???

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...