37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   „Factura” și „Factura fiscală” ar putea fi comasate. Va fi o singură factură

„Factura” și „Factura fiscală” ar putea fi comasate. Va fi o singură factură

09.01.20172.060 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanțelor susține că pentru facilitarea documentării operațiunilor economice a apărut necesitatea comasării documentelor primare cu regim special „factură" și „factură fiscală". Astfel, în loc de două facturi va fi doar una.

Potrivit autorilor proiectului, obiectivul acestei modificări este de a simplifica modul de documentare a operațiunilor economice prin utilizarea unui singur document primar cu regim special pentru justificarea operațiunilor de livrare a activelor, serviciilor, indiferent de faptul dacă acestea sunt impozabile cu TVA.

„Aprobarea proiectului va avea un impact pozitiv și va simplifica procesul de documentare a faptelor economice și va asigura un climat profesional performant. Totodată, va aduce beneficii și entităților care vor utiliza doar un formular de document primar cu regim special „factură fiscală" atât pentru livrările impozabile, cât și cele neimpozabile cu TVA. Aceasta va reduce considerabil timpul îndeplinirii formularelor, iar contabilii nu vor mai avea dubii ce formular să utilizeze", se spune în Nota informativă a proiectului.

De asemenea, va dispărerea necesitatea îndeplinirii registrului pentru evidența formularului cu regim special „factura", fapt ce va reduce cheltuielile. La fel, se vor diminua costurile formularelor, deoarece entitățile vor primi diapazonul cu seria și număr și vor putea imprima de sine stătător formularele cu regim special „factură fiscală".

În primele 11 luni ale anului 2016,  Serviciul Fiscal de Stat a eliberat peste 9 milioane de facturi fiscale, în valoare de aproape 17 milioane de lei. De asemenea, a u fost eliberate puțin peste 8 milioane de facturi, care acestea au costat aproape 9 milioane de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...