37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Facilităţile fiscale pentru companiile IT şi angajaţii acestora vor fi extinse până în 2020

Facilităţile fiscale pentru companiile IT şi angajaţii acestora vor fi extinse până în 2020

16.08.2016500 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Facilităţile fiscale prevăzute pentru companiile IT şi angajaţii acestora urmează a fi extinse până în anul 2020, transmite IPN cu referire la proiectul politicii fiscale şi vamale pentru anul viitor.

Veniturile angajaţilor companiilor a căror activitate de bază este scrierea de programe IT se consideră venit neimpozabil dacă sunt întrunite mai multe condiţii. Compania trebuie să achite integral obligaţiile fiscale. Ponderea venitului agentului economic din comercializarea programelor trebuie să constituie mai mult de 50% din venitul din vânzări. Iar posturile angajaţilor trebuie să facă parte dintr-un compartiment specializat de informatică, acesta fiind evidenţiat în organigrama angajatorului. Totodată, angajatul nu are dreptul  de a transmite scutirea personală soţiei (soţului) prevăzută în articolul 34 al Codul fiscal.

Pentru a beneficia de facilităţile fiscale la impozitul  pe venit, agentul economic din domeniul IT  trebuie să prezinte la FISC mai multe documente. Printre acestea cererea agentului economic privind scutirea de plata impozitului pe venit; actul de constituire al agentului economic; contractul individual de muncă cu angajatul, organigrama, fişa postului, copia legalizată de pe diploma de absolvire eliberată de o instituţie de învăţământ acreditată din Republica Moldova sau diploma de absolvire eliberată de o instituţie de învăţământ din străinătate recunoscută pe teritoriul Republicii Moldova conform legislaţiei în vigoare, carnetul de muncă (sau copia), confirmarea  scrisă a angajatului privind netransmiterea scutirii personale soţiei (soţului).

Facilităţile fiscale în cauză expiră în 2016.  Extinderea acestora până în 2020 va asigura, potrivit Ministerului Finanţelor, un mediu de afaceri previzibil în industria IT.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...