37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Facilități fiscale și vamale pentru alte 7 proiecte investiționale

Facilități fiscale și vamale pentru alte 7 proiecte investiționale

12.07.2017611 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Programul Susținerea educației antreprenoriale în Europa de Est, implementat de Junior Achievement Moldova și a cărui beneficiar este Ministerul Educației, va beneficia de aplicarea cotei zero a TVA.

Guvernul, în ședința din 10 iulie, a susținut proiectul unei hotărâri ce se referă la completarea listei proiectelor de asistență tehnică și investițională asupra cărora se aplică cota zero a TVA la livrările de mărfuri și servicii efectuate pe teritoriul țării.

Pe lângă proiectul menționat, lista va fi completată cu proiectul Promovarea unei Moldove Europene prin implicarea cetățenilor, implementat de Departamentul de Stat al SUA și de care beneficiază Asociația Obștească Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului CreDO, precum și un al proiect, implementat de SUA - Susținerea sectorului justiției penale al RM. Acesta este gestionat de Asociația Obștească American Bar Association, de care vor profita Ministerul Justiției, CNA, Curtea Supremă de Justiției și alte instituții de drept.

Două proiecte implementate de Ambasada Japoniei în Republica Moldova la fel vor beneficia de facilități fiscale și vamale. Este vorba de Proiectul de renovare a sistemului de încălzire a Liceului Teoretic Todur Zanet din Congaz și de Proiectul de extindere a sistemului de canalizare în comuna Ghidighici.

De asemenea, Proiectul Facilitarea implicării active a societății civile în dialogul politicilor agro-rurale, care este pus în aplicare de Delegația UE în Republica Moldova, va beneficia de aplicarea cotei zero.

Ultimul proiect propus de Ministerul Finanțelor pentru a completa anexa Hotărârii cu privire la modul de aplicare a cotei zero la TVA este Impactul dialogului social asupra optimizării migrației de muncă în Moldova, Belarus și Ucraina, implementat de Parteneriatul Estic.

Menţionăm că impozitarea la cota zero a TVA se execută în conformitate cu art. 104 al Codului fiscal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...