37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Fără fraude la repartizarea subvențiilor pentru agricultori. Iată ce soluție au găsit autoritățile

Fără fraude la repartizarea subvențiilor pentru agricultori. Iată ce soluție au găsit autoritățile

17.06.2016608 views Ziarul Național.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În cadrul Agenției de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) va fi instituit un Consiliu de supraveghere, care va avea mai multe competențe ce țin de monitorizarea modului în care vor fi împărțiți banii pentru agricultori. Această structură urmează a fi creată la propunerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Consiliul de supraveghere va avea cinci membri: doi delegați de Ministerul Agriculturii, unul din partea AIPA, un reprezentant al societății civile și un membru delegat de Centrul Național Anticorupție. Activitatea acestor persoane în Consiliu nu va fi remunerată.

Consiliul va supraveghea modul de repartizare a mijloacelor fondului de subvenționare a producătorilor agricoli, asigurând o transparență maximă, va institui grupuri de lucru pentru desfășurarea unor inspecții suplimentare pentru verificarea datelor indicate în dosarele de subvenţionare și va avea dreptul să includă sau să excludă agenți economici din „Lista de interdicție a producătorilor agricoli".

„În scopul minimizării riscurilor de corupție și fraudă în procesul de subvenționare, în componența Consiliului de supraveghere au fost incluși reprezentanți ai societății civile și Centrului Național Anticorupție", au motivat autorii proiectului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...