37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Externalizarea contabilității – o soluție perfectă pentru costuri mai mici

Externalizarea contabilității – o soluție perfectă pentru costuri mai mici

20.04.20161.586 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Externalizarea, cunoscută și sub denumirea de outsourcing, este o nouă tendință în rândul întreprinderilor mici. Aceasta reprezintă delegarea unor procese din producția internă, dar care nu fac parte din activitatea de bază a întreprinderii, unor firme specializate în acel domeniu. Un serviciu tot mai popular de externalizare la care apelează tot mai mulți este contabilitatea și consultanța fiscală.

Care sunt avantajele externalizării contabilității?

Costuri mai mici - nu mai este nevoie de un departament special pentru contabilitate, angajați (cheltuieli cu manopera: asigurări, hrană, salarii), tehnologii (calculatoare, softuri precum 1C). Cumpărarea pachetelor de programe de contabilitate costisitoare sau reînnoirea periodică a licențelor nu mai este responsabilitatea dvs. Acum plătiți doar pentru serviciile prestate și mai mult decât atât, doar pentru numărul de documente prelucrate și volumul concret de servicii furnizate, iar în acest mod cheltuielile pot fi planificate și anticipate.

Profesionalismul - cei ce preiau realizarea contabilității și tuturor situațiilor financiare sunt profesioniști, au experiența și tehnologiile necesare pentru a presta servicii de calitate înaltă și ireproșabilă. Mai ales că vastele lor cunoștințe și vasta lor experiență le oferă avantaje multiple, cum ar fi: cunoașterea la perfecțiune a legislației în domeniu, precum și noilor schimbări din lege. Acești experți cunosc care sunt acțiunile necesare de efectuate și care este modalitatea corectă de contabilizare a unor situații deloc sau foarte rar întâlnite în practica unui contabil care nu duce evidența decât la o singură entitate.

Divizarea riscurilor - prin semnarea unui contract, riscurile se divid între cele două companii. În plus, toate cheltuielile cu contracte de prestare a serviciilor sunt cheltuieli deductibile, dat fiind faptul că se scrie factură și se dă chitanță.

Asistență în luarea deciziilor - Totodată, în funcție de activitatea pe care o desfășoară clientul, companiile oferă soluții pentru organizarea cât mai eficientă a departamentului financiar-contabil cu atribuții exacte în evidența operațiunilor de patrimoniu, gestiunea stocurilor, control intern, astfel încât managerii societății să dispună de o imagine cât mai fidelă a situației entității și să poată lua decizii optime și eficiente pe termen lung.

Externalizarea contabilității este soluția perfectă pentru companiile care nu își permit să își asume diferite tipuri de riscuri, cu ar fi să achite amenzi usturătoare sau cheltuieli mari cu angajarea unor specialiști contabili în interiorul companiei, dar își îndreaptă atenția spre calitate și minimizarea costurilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...