37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Exporturile către ţările UE au înregistrat o nouă creştere

Exporturile către ţările UE au înregistrat o nouă creştere

17.02.2017912 views TeleRadio Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pe parcursul anului 2016, exporturile Republicii Moldova în statele membre ale Uniunii Europene au constituit 65 la sută din exportul total, înregistrând o creştere de 9,4 la sută faţă de anul 2015, şi au depăşit suma de 1,33 miliarde de dolari SUA. Conform datelor prezentate de Ministerul Economiei, totodată, importurile în ţara noastră din UE au crescut cu aproximativ un procent, constituind 1,97 miliarde dolari SUA.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, de asemenea s-a majorat numărul agenţilor economici care exportă în UE, iar asortimentul de produse exportate pe piaţa Uniunii Europene a devenit mai variat.

În context, în cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE), premierul Pavel Filip a solicitat membrilor Guvernului să dea dovadă de responsabilitate maximă în implementarea angajamentelor asumate faţă de autorităţile europene. „Transformarea Republicii Moldova va avea loc doar atunci când vom implementa prevederile Acordului de Asociere RM - UE. Minuni nu există, trebuie să muncim pentru ca parcursul european al ţării noastre să devină ireversibil. Avem capacităţile necesare, trebuie să dăm dovadă de mobilizare", a accentuat Pavel Filip.

De asemenea, în cadrul şedinţei, prim-ministrul Pavel Filip a dispus crearea unui grup de lucru care să analizeze gradul de implementare a angajamentelor ce derivă din Acordul privind Spaţiul Aerian Comun cu Uniunea Europeană şi să elaboreze un calendar privind accelerarea procesului de implementare a acestora.

Menționăm că, calendarul reuniunilor comune Republica Moldova - Uniunea Europeană programate pentru anul 2017, în contextul implementării Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, acţiunile planificate pentru anul curent, precum şi evoluţia comerţului cu statele membre UE, au fost principalele subiecte examinate în cadrul şedinţei de ieri, 15 februarie, a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...