37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Exportatorii de miez de nucă dezmint acuzaţiile aduse Fisc-ului

Exportatorii de miez de nucă dezmint acuzaţiile aduse Fisc-ului

07.12.20121.522 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Exportatorii de miez de nucă dezmint acuzaţiile aduse Fisc-ului

Ca răspuns la articolul “Scheme frauduloase la exportul de miez de nucă” publicat la data de 05 decembrie 2012, agentul economic „Prometeu-T” S.A dezminte acuzaţiile aduse Serviciului Fiscal de Stat.

Cu referire la scrisoarea parvenită în adresa Fisc-ului de la directorul firmei „Prometeu-T” S.A, Serviciul Fiscal de Stat comunică:

Activitatea de fabricare a producţiei, executare a lucrărilor şi prestare a serviciilor, desfăşurată de cetăţeni în mod independent, din proprie iniţiativă, în numele lor, pe riscul propriu şi sub răspunderea lor patrimonială cu scopul de a-şi asigura o sursă permanentă de venituri este activitate de antreprenoriat.

Desfăşurarea activităţii care are drept scop obţinerea unei surse permanente de venit, urmează a fi efectuată doar de persoanele care sunt organizate într-o anumită formă juridică, cu excepţia contractului individual de muncă.

Comercializarea unei cantităţi mari de nuci, care depăşeşte sute de kg, de către o persoană fizică poate fi rezultatul doar a unei activităţi de antreprenoriat, deoarece cantitatea procurată în baza actelor de achiziţii de la persoanele fizice, confirmă faptul că aceasta poate fi strânsă doar de pe zeci sau sute de copaci de nuci, ceea ce probează că s-au făcut procurări de la persoanele care practică în esenţă activitate de antreprenoriat.

Serviciul Fiscal de Stat atenţionează contribuabili să acţioneze cu bună credinţă şi să evite utilizarea neîntemeiată a facilităţilor garantate persoanelor fizice cetăţeni pentru a se eschiva de la onorarea obligaţiilor fiscale, care în rezultat pun în pericol bunăstarea societăţii în care trăim.

Serviciul de presă

Tel. 022 823379

presa@fisc.md

 

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Nu va mirati de nimic,stimati domni de la SA|Prometeu-T”! Pur si simplu,FISCul in fiecare ajent economic vede un criminal…Daca intreprinderea lucreaza stabil si are venit,inseamna,ca nu e ceva”curat” la mijloc-asa se ghindesc ei(cei de la FISC)…Pina ce n-om schimba mentalitatea celor de la FISC-sa fie un organ,care controleaza activitatea intreprinderii in domeniul corectitudinii calcularii si achitarii impozitelor,da nu sa caute „infractor” in fiecare ajent economic,sa asjigure o Lejislatie corecta,da nu cu articole din Codul Fiscal,care contin cuvintele „si altele”,ce ne duc in eroare pe toti,no sa fie regula in tara…Numai haos si neclaritate in toate!!!…Dar,poate aceasta cuiva ii convinabil??!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...