37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Evidență și control mai eficient în privința corectitudinii declarării valorii în vamă a mărfurilor vămuite în cadrul spațiului CSI

Evidență și control mai eficient în privința corectitudinii declarării valorii în vamă a mărfurilor vămuite în cadrul spațiului CSI

02.11.2017480 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Statele-membre ale CSI își intensifică colaborarea privind controlul corectitudinii declarării valorii în vamă a mărfurilor. Măsurile care urmează a fi întreprinse în acest sens, dar și principiile de interacțiune dintre părți sunt prevăzute într-un Acord multilateral, semnarea căruia a fost aprobată astăzi de Guvern.

Necesitatea semnării Acordului reiese din importanța eficientizării interacțiunii organelor vamale ale statelor-membre ale CSI în vederea contracarării eschivării de la achitarea integrală a drepturilor de import. Această interacțiune vizează preponderent realizarea schimburilor de informații prin transmiterea reciprocă a copiilor electronice ale declarațiilor de export, perfectate la scoaterea mărfurilor pe teritoriul vamal al celuilalt stat. Excepție vor constitui informațiile atribuite la secret de stat și cele ce se referă la datele cu caracter personal.

În acest context, scopul final al documentului este consolidarea relațiilor de colaborare și asistență reciprocă între organele împuternicite ale statelor-membre ale CSI, în vederea protejării intereselor economice ale acestora, precum și asigurarea condițiilor favorabile pentru facilitarea comerțului internațional.

Acordul urmează a fi semnat în cadrul ședinței Consiliului șefilor de guverne al CSI, care va avea loc la Tașkent, Republica Uzbekistan, la 3 noiembrie 2017.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...