37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Evaziunea fiscală, o problemă mondială. Cum se spală banii în SUA?

Evaziunea fiscală, o problemă mondială. Cum se spală banii în SUA?

04.04.20141.416 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Evaziunea fiscală, o problemă mondială. Cum se spală banii în SUA?

Dacă nu cu mult timp în urmă un infractor avea nevoie de mai mulţi asociaţi pentru a spăla banii obţinuţi ilegal, acum, această procedură poate fi făcută şi prin câteva click-uri, de exemplu.În SUA, veniturile obţinute ilegal nu pot fi depozitate într-un cont bancar, deoarece sumele mari trezesc bănuielile autorităţilor, care trimit imediat un control financiar.

Pentru ca aceste venituri ilegale să nu fie identificate, este nevoie de un plan bine pus la punct, conform celor de la Bloomberg.

Prima metodă este una digitală. Aceasta are la bază deschiderea unei firme într-un paradis fiscal, cum ar fi un offshore în Insulele Cayman, procedură care este mai simplă decât încheierea unui contract de leasing în New York, spun cei de la Bloomberg. Pare de necrezut, însă este în totalitate legal.

Banii obţinuţi ilegal sunt depozitaţi în conturile acestei firme, iar de aici, pot fi transferaţi, în sume mici, în conturile infractorului. 

Însă este necesar ca transferurile să fie făcute în sume mici, deoarece autorităţile americane urmăresc toate transferurile prin internet în sume mai mari de 10.000 de dolari.

Sumele mici nu trezesc bănuielile autorităţilor, fiind considerate, de cele mai multe ori, chiar venituri legale. 

A doua este o metoda "clasică".

Banii obţinuţi ilegal pot fi spălaţi la Las Vegas, în cazinouri, cu ajutorul câtorva "prieteni", care vor schimba banii în jetoanele necesare la mesele de jocuri de noroc. După câteva mici pariuri, jetoanele se transformă înapoi în numerar.

Aceasta metodă de spălare a banilor este posibilă deoarece cazinourile nu sunt obligate sa emită acte pentru plata de impozit pe câştiguri, indiferent de sumă, cum sunt obligate firmele de pariuri sportive. Şi aici, sumele trebuie să fie mai mici de 10.000 de dolari, deoarece şi acestea sunt urmărite de federali.

Comentarii

  1. ghenadie negara spune:

    metodele anilor 60 a secolului trecut. sunt convins ca azi cartelurile mexicane „spala” banii cum mult mai inteligent.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...