37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari! Directorii a trei firme ar fi prejudiciat bugetul statului cu 3 milioane de lei

Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari! Directorii a trei firme ar fi prejudiciat bugetul statului cu 3 milioane de lei

22.07.2016519 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ar fi prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 3 milioane de lei. Este vorba despre trei bărbați din Chișinău și Dubăsari, directori la trei firme specializate în comercializarea materialelor de construcții, reținuți și documentați penal de către ofițerii de investigare a fraudelor economice ai IP Ciocana. Una dintre firme își are sediul pe teritoriul regiunii Transnistria.

Potrivit oamenilor legii, cei trei ar fi creat o schemă frauduloasă pe parcursul anilor 2015-2016, transportând cărămidă și alte materiale pentru construcții din regiunea transnistreană. Asta în lipsa actelor de proveniență a mărfii, cu scopul de a se eschiva de la efectuarea plăților impozitelor către stat.

În urma perchezițiilor, procurorii și polițiștii au depistat acte de evidență contabilă care demonstrează ilegalitățile admise de către factorii de decizie. Este vorba despre tehnică de calcul cu informații dubioase, ștampile, registre de evidență și ciorne, precum și mijloace financiare încasate în numerar.

Cei trei bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore amenzi de până la 100 de mii de lei sau închisoare de până la 6 ani. Contabilii șefi ai întreprinderior și-au recunoscut activitățile ilegale și sunt cercetați în stare de libertate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...