37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Cu ce se ocupa o firmă din capitală

Evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Cu ce se ocupa o firmă din capitală

27.03.20151.779 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

O întreprindere privată din capitală a fost condamnată de comiterea evaziunii fiscale, care a condus la neachitarea impozitelor în bugetul de stat în valoare de 3 245 501 lei.

Potrivit rezultatelor investigaţiilor efectuate de procurori, respectiva întreprindere, care de mai bine de un an nu desfăşura activitate economică din lipsa finanţelor, personalului şi altor factori obiectivi, a încheiat mai multe contracte fictive cu firme bine cunoscute pe piaţa internă, informează UNIMEDIA.

Contractele vizau livrarea unor mărfuri, prestarea serviciilor nespecifice genului practicat de activitate şi pe care fizic nu le puteau realiza, având drept scop legalizarea provenienței unor mărfuri obţinute în mod ilegal de contraagenţii economici (contrabandă, în lipsa documentelor de provenienţă etc.), beneficierea de deduceri în scopuri fiscale, precum şi neachitarea impozitelor şi taxelor la bugetul de stat.

Reprezentantul persoanei juridice a recunoscut integral vina în săvârşirea infracţiunii incriminate, declarând că întreprinderea pe care o reprezintă la momentul semnării acestor contracte fictive, era complet falimentară şi respectiv nu a avut posibilitate reală de a livra careva mărfuri sau presta servicii.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei sectorului Rîşcani, respectivul agent economic a fost recunoscut vinovat de comiterea evaziunii fiscale în proporţii deosebit de mari, fiind condamnat la pedeapsa penală - amendă în sumă de 80 000 lei, cu lichidarea persoanei juridice vinovate.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Tara trebue sa stie”eroii” sai !!! De ce nu divulgati denumirea intreprinderii???!!! Poate,e numai o „sperietoare”pentru alti ajenti economici???!!!!..

  2. Cristina spune:

    Super de tot, prejudicierea bugetului de 3 milioane, iar amenda de 80 mii…plus ca mai si lichideaza intreprinderea. Frumoasa schema 🙂

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...