37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Euro-optimişti, dar săraci LIPIŢI PĂMÂNTULUI: Puterea de cumpărare a moldovenilor, DE ZECE ORI MAI MICĂ față de cea a europenilor

Euro-optimişti, dar săraci LIPIŢI PĂMÂNTULUI: Puterea de cumpărare a moldovenilor, DE ZECE ORI MAI MICĂ față de cea a europenilor

07.11.2013889 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Euro-optimişti, dar săraci LIPIŢI PĂMÂNTULUI: Puterea de cumpărare a moldovenilor, DE ZECE ORI MAI MICĂ față de cea a europenilor
Moldovenii sunt cei mai săraci din Europa în condițiile în care puterea de cumpărare este de 10 ori mai mică față de cea a europenilor. Țara noastră s-a situat pe ultimul într-un clasament Gfk de 42 de state privind puterea de cumpărare.
 Printre țările cele mai sărace au fost Belarus cu 2329 mii de euro pe cap de locuitor, Ucraina (2206 mii euro) și Republica Moldova (1284 mii de euro), în timp ce în UE, puterea de cumpărare medie este egală cu 12890 de euro, iar în Germania este 20621.

Potrivit studiului, cel mai mare necesități le au locuitorii din Liechtenstein (58844 de euro), Elveția (36351) și Norvegia (31707).
Puterea de cumpărare reprezintă suma medie de bani primite de locuitorii statelor după impozitare, pentru a acoperi cheltuielile lunare de consum, cum ar fi hrană, transport, utilități, de călătorie și mai mult.

Comentarii

  1. Alexandru Bordeianu spune:

    Citesc cele scrise mai sus si nu pot sa inteleg nimic in cifrele indicate. Dar in realitate , daca puterea de cumparare a unui moldovean este 1284 mii euro lunar atunc de ce mai scelalaim ca o ducem rau? Compati puterea de cumparare din UE-12890 euro si cu a moldovenilor de 1284 mii euro. Mai vedeti ce publicati Domnilor ca ne bagati in boale.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...