37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Energia electrică şi gazul natural s-ar putea scumpi

Energia electrică şi gazul natural s-ar putea scumpi

18.06.20151.065 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Energia electrică şi gazul natural s-ar putea scumpi în decurs de o lună. Şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Sergiu Ciobanu, spune că mai are nevoie de puţin timp pentru a examina minuţios calculele care stau la baza solicitării furnizorilor de a revizui tarifele, după care îşi va anunţa decizia.

Amintim că în luna martie, Întreprinderea Moldovagaz a cerut majorarea tarifelor pentru gazul natural livrat populaţiei cu aproape 50%. Asta înseamnă că pentru un kilowatt/oră, consumatorii ar putea să plătească 2 lei şi 30 de bani, faţă de cel actual de 1 leu şi 52 de bani. Furnizorul a invocat deprecierea monedei naţionale şi datorii de 5 miliarde de euro faţă de concernul rus Gazprom.

Ulterior, şi furnizorii de curent au solicitat ANRE-ului să majoreze preţul la energia electrică cu 50 la sută.

În această ordine de idei, directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a declarat că „este nevoie de o muncă foarte mare de a calcula fiecare bănuţ care este încasat de la consumatori de către aceşti operatori care prestează aceste servicii.Cel puţin încă o lună de zile mai avem nevoie ca să putem veni cu o decizie: sau respingem aceste cereri sau le dăm curs".

Comentarii

  1. m.lucy spune:

    Stiti da mai avet de aprobat scumpiri da de ce nu reduceti din salariile deputatilor macar cu minimul scumpirilor si atunci vor simti ce inseamna asta. bataie de joc nu alta

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...