37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Şeful Vămii spune că nu se fac presiuni asupra companiilor

Şeful Vămii spune că nu se fac presiuni asupra companiilor

29.11.2012943 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Şeful Vămii spune că nu se fac presiuni asupra companiilor

 

Nu există nicio presiune din partea Serviciului Vamal asupra rezidenţilor care activează în zonele economice libere, a declarat directorul general al instituţiei, Tudor Baliţchi, solicitat de presă să comenteze acuzaţiile în acest sens aduse de Ministerul Economiei şi unii investitori

Potrivit lui Tudor Baliţchi, prin astfel de declaraţii este denigrată imaginea Serviciului Vamal. El a mai spus că nu trebuie transferate responsabilităţile pe care le are Ministerul Economiei în ceea ce priveşte îmbunătăţirea climatului de afaceri şi facilitarea activităţii de antreprenoriat asupra altor structuri.
„Noi ne vedem misiunea în a îmbunătăţi condiţiile de trecere a procedurilor vamale de către agenţii economici, de a elimina barierele în calea comerţului şi de a micşora timpul lor de aflare în Vamă", a precizat oficialul, citat de Info-Prim Neo.

Ion Lupan, şef de direcţie la Ministerul Economiei, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, spre regret, Serviciul Fiscal, dar şi Serviciul Vamal şi alte instituţii au o atitudine premeditată şi văd în fiecare agent economic un infractor. „În trecutul nu prea îndepărtat în ZEL afacerile erau puţin transparente, unii rezidenţi au comis abuzuri. Aceştia au fost excluşi din aceste ZEL. Acum însă au venit alţi agenţi economici. Ei nu au contabilitate dublă, nu urmăresc să obţină profituri imediate, căci cred că investiţiile lor în Moldova sunt de lungă durată. Şi când văd o asemenea atitudine, nu prea o înţeleg. Această atitudine trebuie să fie schimbată. Avem companii cu renume printre firmele care vin să lucreze în ZEL şi noi toţi, din instituţiile statului, suntem obligaţi să le creăm condiţii bune pentru activitate", a menţionat Ion Lupan.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...