37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Șeful SFS, Serghei Puşcuţa a participat la cea de-a treia ședință a Grupului de Dialog Economic, organizată de AOAM

Șeful SFS, Serghei Puşcuţa a participat la cea de-a treia ședință a Grupului de Dialog Economic, organizată de AOAM

29.07.20161.061 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Miercuri, 28 iulie curent, Șeful Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Puşcuţa, împreună cu ministrul de Finanțe, Octavian Armașu și Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a participat la cea de-a treia ședință a Grupului de Dialog Economic, organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, în cadrul căreia au participat reprezentanți ai unor companii de top din Republica Moldova.

Dl Serghei Pușcuța a comunicat despre reforma Serviciului Fiscal de Stat care este în derulare, reformă cu accent pe dezvoltarea capacităților resurselor umane și eliminarea surselor de corupție din sistem și despre măsurile care le întreprinde SFS pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din Republica Moldova. ,,Încercăm să creăm un sistem care nu va permite manifestarea factorului uman. Ne axăm pe servicii electronice", a menționat șeful SFS. Totodată, Serghei Pușcuța i-a îndemnat pe oamenii de afaceri să contribuie la combaterea evaziunii fiscale și a activității ilicite.

În intervenția sa, ministrul de Finanțe a vorbit despre măsurile luate de Guvern pentru stabilizarea economiei și negocierile purtate cu partenerii de dezvoltare pentru deblocarea finanțării externe a țării.

Oamenii de afaceri prezenți la întrunire au apreciat pozitiv măsurile întreprinse de autorități pentru îmbunătățirea climatului de afaceri. În acest sens, aceștia au pledat pentru un parteneriat între stat și mediul de afaceri care să presupună crearea unor reguli clare de activitate pentru antreprenorii din Republica Moldova.

Notă: Grupul de Dialog Economic este o platformă inițiată de AOAM cu scopul consolidării dialogului dintre reprezentanții mediului de afaceri și factorii de decizie ai statului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...