37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Șeful FISC: Fără e-factură în 2013

Șeful FISC: Fără e-factură în 2013

29.11.20131.167 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

(video) Șeful FISC: Fără e-factură în 2013

(video) Șeful FISC: Fără e-factură în 2013
Ion Prisăcaru, șef FISC 
Foto: UNIMEDIA 
Serviciul e-factura nu va fi implementat nici până la finele acestui an. Șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a declarat în cadrul unei emisiuni UNIMEDIA că mai probabil acest instrument va fi aplicat pe parcursul lui 2014.
 
Anterior Centrul de E-Guvernare a promis că serviciul va fi disponibil de la mijlocul acestei toamne. 
Potrivit lui Prisăcaru, mingea nu este doar în terenul FISC-ului, după cum anunța anterior directoare Centrului E-Guvernare, Stela Mocan, ci în în terenul ambelor instituții.
 
„Noi trebuie să testăm, dar instrumentul trebuie să ni-l ofere centrul. Noi nu suntem pregătiți pentru că nu am primit de la E-Guvernare instrumentul pe care să-l exploatăm”, a evidențiat sursa.
 
În opinia sa, situația agenților economici s-a ameliorat și ei nu mai sunt nevoiți să stea la cozi interminabile, formate la ghișeele FISC-ului pentru a obține de facturi fiscale. „Plățile și comenzile pentru facturi se fac deja în format electronic și  agenții economici nu mai pierd timp în zadar stând la coadă. Noi ne dorim foarte mult să implementăm această factură electronică, dar mai avem de muncit”, a adăugat Prisăcaru, specificând că nu este vorba de amânare, pentru că în agendă eliberarea e-facturii era estimată pentru finele anului 2015.
 
Emisiunea integrală poate fi vizionată, accesând următorul link.

Comentarii

  1. corina spune:

    ne-au promis ca in 2013 vom avea acces si la contul curent al cotribubilului,dar….numai promit!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...