37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Eforturi de minimizare a practicii de achitare a salariilor „în plic” și a muncii „la negru”

Eforturi de minimizare a practicii de achitare a salariilor „în plic” și a muncii „la negru”

14.12.20161.332 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fenomenul economiei informale în societate e privit ca una din gravele probleme, constituind un obstacol în crearea unui sistem cuprinzător de protecție socială. Întreprinderea măsurilor de prevenire și contracarare fenomenului muncii „la negru” și de achitare a salariilor „în plic” - reprezintă o prioritate a Guvernului.

În acest sens, Serviciului Fiscal de Stat efectuează permanent activități de identificare și contractare a fenomenului muncii „la negru”, efectuând verificări ale contribuabililor prin ieșiri la fața locului și/sau prin aplicarea metodelor și surselor indirecte de estimare a obligațiilor fiscale. Astfel, pe parcursul a 9 luni 2016 a fost supuși verificărilor 452 contribuabili, fiind identificate 118 persoane care practică munca „la negru” şi/sau beneficiază de salarii „în plic”.

Recent, conducerea IFPS, în persoana dlui Serghei Pușcuța, a participat la emisiunea Dialog social, realizată de postul de televiziune MOLDOVA 1, în cadrul căreia a fost luată în dezbatere o gamă largă de chestiuni legate de fenomenul în cauză - economia informală, salariile „în plic” și „munca la negru”.

Pentru detalii puteți accesa următoarele link-uri:

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...