37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Şedinţa de lucru cu stagiarii în activitatea de audit

Şedinţa de lucru cu stagiarii în activitatea de audit

12.12.2016808 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pentru a asigura calitatea şi utilitatea procesului de stagiere în activitatea de audit, Ministerul Finanţelor a organizat o şedinţă de lucru cu stagiarii în activitatea de audit din Republica Moldova,  pentru a avea un schimb de opinii, dar şi pentru a stabili acţiunile pentru cooperarea comună în viitor. Evenimentul a fost prezidat de viceministrul Finanţelor, Veronica Vragaleva şi reprezentanţii Direcţiei reglementarea contabilităţii şi auditului în sectorul corporativ din cadrul Ministerului.

În cadrul şedinţei au fost prezentate subiecte privind aspectele de bază care reglementează activitatea respectivă. De asemenea, pentru a îmbunătăţi şi a crea un cadru eficient de activitate, cei prezenţi la şedinţă au enunţat şi unele propuneri, printre care: elaborarea unui model de caiet de stagiu, pentru a facilita abordarea tuturor subiectelor necesare şi revizuirea programelor de instruire dedicate auditorilor pentru a include în acestea şi subiecte relevante activităţii de stagiar în audit.

Obiectivul organizării şedinţei respective constă în obţinerea unui feedback continuu din partea stagiarilor pentru ca Ministerul Finanţelor să poată crea un cadru de activitate simplist şi eficient pentru aceştia.

Notă: În prezent, în Registrul stagiarilor sunt înregistraţi 21 de stagiari, care îşi desfăşoară activitatea în 13 societăţi de audit.Din anul 2010, pînă la momentul actual, au efectuat stagierea 66 persoane, 16 dintre aceştia au susţinut examenul de calificare cu atribuirea calităţii de auditor, 25 persoane au finalizat stagierea, 41 de persoane s-au înregistrat pentru susţinerea examenului de calificare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...