37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Eşti antreprenor? 3 motive să fii mai productiv

Eşti antreprenor? 3 motive să fii mai productiv

19.05.2016785 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cele mai multe companii de succes de astăzi pe care le găsim în diverse topuri globale au pornit ca afaceri antreprenoriale. Succesul acestor companii nu ar fi fost posibil fără perseverenţă, încăpățânarea și acțiunile unor antreprenori care au crezut în visul lor, dar care au avut și motive serioase pentru a fi mai productivi. Dacă ești antreprenor, freelancer sau vrei să-ți începi un proiect propriu în paralel cu jobul actual, articolul de mai jos îți va fi de folos.

Probabil, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori ai zilelor noastre este Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, dar și unul dintre fondatorii cunoscutului serviciu PayPal. Viziunea lui Elon Musk, care părea exagerată în urmă cu zece ani, de a coloniza planeta Marte, pare să devină din ce în ce mai realizabilă.

Atât Tesla, cât și SpaceX sunt companii care urmăresc același obiectiv și, după ani de zile de încercări, eșecuri, critici și mai ales investiții semnificative și riscuri pe plan profesional și personal, Elon Musk este din ce în ce mai recunoscut ca fiind cel mai vizionar antreprenor din lume. Povestea sa aduce în prim-plan încăpățânarea de a duce viziunea la ceva realizabil. Punctul cheie al lui Elon Musk este planificarea activităților companiilor sale, petrecându-și săptămâna între fabrica Tesla din Palo Alto și fabrica Space X din Los Angeles.

Fiecare minut contează pentru Elon Musk, fiind interesat în creșterea eficienței organizațiilor sale, totul duce la rezultatele pe care le observăm astăzi.

Exemplul lui Elon Musk poate părea desprins din filmele SF, însă la bază este multă muncă, pasiune, perseverență și determinare. Poți să te gândești la care ar fi motivele tale pentru a fi mai productiv?

Poate ținta finală (creșterea productivității și rezultatele) ar trebui completate cu câteva motive clare pentru care avem nevoie de tine să fii mai productiv!

Viziunea ta

Dacă ești antreprenor, probabil ai o viziune clară pentru ce vrei să obții. Dacă scopul este doar să te îmbogățești, ar trebui să faci o analiză mai detaliată. Cu siguranță, aspectele financiare reprezintă un motiv serios, însă experiența arată că foarte mulți antreprenori renunță la siguranța unui salariu într-o multinațională, pentru a porni la drum cu propriul proiect.

De cele mai multe ori, până când afacerea ajunge să se autosusțină, apar o serie de perioade dificile, în care viziunea este ceea ce îl face pe antreprenor să continue. Gândește-te care este viziunea ta și va fi un motiv serios să devii mai productiv.

Construirea unei echipe

Michael Hyatt (vorbitor inspirațional în leadership) spune că dacă visul tău nu implică construirea unei echipe, visul tău nu este suficient de mare. Când ești productiv, dezvolți afacerea ta și determini un impact pozitiv ce conduce la nevoia angajării unor oameni care să te ajute. Dincolo de crearea de locuri de muncă, pe care o afacere antreprenorială o determină, crearea unei echipe reprezintă una din cele mai interesante experiențe pe care un antreprenor poate să le aibă. A avea oameni care să te urmeze te face să devii liderul „tribului" tău, așa cum spune Seth Godin.

Valoarea creată

Timp de cinci ani am studiat modul în care valoarea creată de companii conduce la performanță. Dincolo de valoarea creată pentru acționari, un mod prin care companiile de top se diferențiază este prin valoarea creată pentru părțile interesate (clienți, furnizori, mediul înconjurător, angajați și, nu în ultimul rând, comunitatea). Când începi să fii mai productiv, începi să creezi valoare care depășește limitele rezultatelor financiare. Conduce la impact pozitiv și la atingerea unor nevoi clare ale clienților tăi. Acest lucru determină continuarea acestui ciclu cu crearea de valoare de către clienți și povestea continuă.

Motivele din spatele acțiunilor noastre sunt cele care ne dau impulsul necesar în momentele mai dificile sau cele care ne fac să fim mai rapizi atunci când avem perioade cu rezultatele dorite.

Tu ce acțiuni întreprinzi astăzi pentru a-ți crește productivitatea?

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...