37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   E inutil să lucrezi mai mult de 8 ore pe zi. Află de ce

E inutil să lucrezi mai mult de 8 ore pe zi. Află de ce

04.04.20121.402 views Money.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

E inutil să lucrezi mai mult de 8 ore pe zi. Află de ce

 

Pentru mulţi tineri din câmpul muncii, care îşi doresc să se afirme, orele lungi petrecute la birou sunt ca o “medalie de onoare” pe care o poartă cu mândrie. Asta pentru că – pe cât eşti de determinat/ă, de silitor şi de serios, pe atât îţi va merge mai bine – nu-i aşa?

Raspunsul este: NU.

Potrivit mai multor studii, munca timp de mai mult de 40 de ore pe saptamana este neproductiva si foarte, foarte obositoare.

Aceasta este o veste proasta pentru muncitorul tipic, care lucreaza si 55 de ore pe saptamana. Concluzia cum ca 40 de ore ar trebui sa fie maximul a fost acceptata atat de uniuni cat si de angajatori, care si-au dat seama, de-a lungul timpului, ca un timp mai lung petrecut la birou iti poate face rau.

Studiile arata si ca marirea programului de munca, de la 8 la 9 sau 10 ore pe zi nu creste productivitatea angajatului.

Studiile care atesta acest fapt au fost facute, cu acelasi rezultat, inca din anii '30 si pana acum.

De ce stam mai mult decat necesar la birou?

Studiile arata ca angajatului ii este greu sa plece mai repede de la munca, deoarece lucrul in exces si epuizarea ii da ocazia sa se simta mai important, mai relevant pentru societate si pentru familia sa.

Acelasi lucru se aplica si in cazul angajatorului care se simte mai bine daca isi stie angajatii in birou mai mult de 8 ore pe zi.

Studiile conclud ca orele lungi petrecute la birou sunt mai degraba felul in care noi ne dovedim noua insine ceva, decat o modalitate prin care sa facem mai multa treaba.

Comentarii

  1. aaaa spune:

    Sa intealeaga asta patronii nostri

  2. ??? spune:

    Mai verificați veridicitatea informațiilor. Nici din articol, nici din sursa nu este posibil de constat care anume sunt aceste studii.
    Pentru a avea rezultate, trebuie de muncit.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...