37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   După lumină şi gaze, şi apa se poate scumpi

După lumină şi gaze, şi apa se poate scumpi

20.07.20151.543 views IPN.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

SA „Apă-Canal Chişinău" a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică  ajustarea tarifelor la apă. Furnizorul din capitală invocă modificarea ratei inflaţiei, dar şi scumpirea energiei electrice şi a carburanţilor.

Directorul relaţii cu clienţii al ACC, Vladimir Mocreac, a declarat presei, după şedinţa operativă de la Primărie, că ultima ajustarea a tarifelor la apă a fost efectuată în anul 2009. „Din 2009, s-a majorat de atâtea ori tariful şi la energia electrică, şi inflaţia, şi carburanţii, şi gazul natural, dar şi alte componente pe care noi suntem nevoiţi să le procurăm de peste hotare - piese de schimb, utilaje", a notat Vladimir Mocreac, precizând că ajustarea tarifelor la apă ar trebui să se producă în timpul apropiat pentru ca întreprinderea să poată activa fără perturbări.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că şi furnizorul va trebui să reducă cheltuielile curente, pentru a demonstra şi din partea întreprinderii efort pentru  redresarea situaţiei, nu doar pe seama majorărilor la tarif.

Săptămâna trecută, ANRE a aprobat majorarea tarifelor şi la energia electrică, şi gazele naturale. Tariful pentru energia electrică furnizată consumatorilor de RED Union Fenosa a fost stabilit  în mărime de 2,157 lei/kWh, în creştere cu 37%. Noul tarif de distribuţie a gazelor naturale  este de 6538 de lei pentru 1000 de metri cubi, cu 15,4% mai mult faţă de tariful valabil până acum. Tarifele noi sunt aplicate cu începere din 1 iulie.

Comentarii

 1. Ilarion spune:

  Supeeerrr!!! De ce nu…

 2. Victoria spune:

  Kit o sa ne impacam toti cu „bespredelul” acesta,asa si o sasi faca nemernicii(Doamne iarta-ma) de la Guvern ris de noi !!!!…Toti la protest pe 27 august !!! ..Nu e timp nici de rabdat si nici de tacut!!!!

  1. Cires Elena spune:

   „Maidanele” nu aduc nimic bun.

 3. Victoria spune:

  Stimata,d-a Elena ,nu merje vorba de „maidane”…Poporul moldovenesc e unul pasnic si cu Muuuuuuuulta RABDARE,dar kind se urca cu totul in cap „slujii poporului”,ce propuneti sa facem-sa tacem,iarasi si sa rabdam???!!!!…Kredca copiii nostri,care o sa fie nevoiti sa intoarca imprumuturile tarii ,no sa ne inteleaga !!!!…Da,kiar noi,ce muncim,pina kind,cum sa supravetuim???!!! Salariile nu cresc,dar preturile la TOT au crescut enorm,de kiteva zeci de ori???!!!…Inteleg,ca prin crestrea aceasta Guvernul vrea sa-si intoarce miliardele furate,tot de dinsii!!!…Daca o sa ne impacam ci neregula aceasta,inseamna,ca vor mari inca mai tare preturile la tot(lacomiea nu are marjini,din pacate-cu kit mai mult au,cu atit mai mult vor vrea sa aiba)!!!!….Alejerea ramine dupa fiecare din noi !!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...