37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Drăguţanu: Economia Republicii Moldova este mult mai pregătită de criză decât în 2009

Drăguţanu: Economia Republicii Moldova este mult mai pregătită de criză decât în 2009

16.10.20121.241 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Drăguţanu: Economia Republicii Moldova este mult mai pregătită de criză decât în 2009

 

Economia ţării noastre este pregătită să înfrunte o eventuală criză. Guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, şi-a exprimat această certitudine în cadrul emisiunii "Banii Tăi", la Publika TV. De asemenea, el a abordat cu optimism situaţia din zona euro şi a precizat că piaţa Uniunii Europene este importantă pentru Republica Moldova.

"Eu cred că economia Republicii Moldova este mult mai pregătită dacă să comparăm cu situaţia din 2009. Rezervele valutare sunt la maximum istoric, deficitul bugetar este la minimum. Relaţiile cu partenerii internaţionali sunt excelente, ştim ce avem de făcut, partenerii externi ne susţin. Nu neg faptul că o să fie greu, dar trebuie să privim cu optimism în viitor", a declarat guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu.

Totodată, guvernatorul Băncii Naţionale consideră că moldovenii au încredere în moneda naţională, din moment ce depozitele în lei sunt în creştere. În opinia lui, faptul se datorează reducerii inflaţiei din ultima perioadă. Potrivit lui Drăguţanu, pe acest fundal, rata creditelor va scădea sub 10 la sută.

 

Comentarii

  1. stas spune:

    La ce bun ne sunt rezervele valutare daca BNM nu poate sa le investeasca saг sa le cheltuie in folosul statului? Deficitul bugetar…. se spune ca trebuie sa cheltui atita cit pot sa-ti permiti, dar uitati-va la tarile occidentale ele cheltuie atit cit le trebuie, Relatiile sunt excelente fiindca lor le convine cum se schimba ceva la noi spre ceea ce nu corespunde cu interesele lor sa terminat si relatiile. Stiti ce aveti de facut , dar pina acuma ce nu ati stiut? Sustinerea partenerilor e cam putin mai bine ar deschide pietele lor pentru marfurile noastre(mere, prune, maturi……..)

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...