37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   DOBÂNZI MAI MICI la credite. Află cu cât

DOBÂNZI MAI MICI la credite. Află cu cât

19.07.2011753 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

DOBÂNZI MAI MICI la credite. Află cu cât

 

În luna iunie băncile au continuat să reducă dobânzile la creditele în lei şi valută străină acordate agenţilor economici şi populaţiei.

Potrivit datelor publicate de Banca Naţională a Moldovei, în iunie rata medie ponderată la creditele acordate în monedă naţională s-a redus cu 0,39 puncte procentuale la 14,20 % anual.

Rata medie la creditele acordate în valută străină s-a diminuat cu 0,06 puncte procentuale faţă de luna mai până la 8,90% anual.

Conform datelor BNM, pe parcursul lunii iunie băncile comerciale au acordat credite în lei moldoveneşti în valoare de peste 1,36 miliarde de lei, în creştere cu circa 147 milioane lei faţă de luna mai. Pe de altă parte, împrumuturile acordate în valută străină au crescut cu peste 460 milioane lei şi au însumat echivalentul a circa 1,45 miliarde lei.

Reamintim că în luna mai rata medie ponderată la creditele acordate în monedă naţională s-a redus cu 0,46 puncte procentuale, în timp ce dobânda medie la creditele în valută străină a crescut cu 0,29 puncte procentuale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...