37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   DOAR 2 din cele 33 de piețe din municipiu achită jumătate din impozite, restul – nici atât

DOAR 2 din cele 33 de piețe din municipiu achită jumătate din impozite, restul – nici atât

10.04.20121.183 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

DOAR 2 din cele 33 de piețe din municipiu achită jumătate din impozite, restul - nici atât

 

Două din cele 33 de pieţe înregistrate oficial în municipiu, achită jumătate din suma totală de impozite. Din 16 mil. 500 mii lei, Piaţa Centarală achită 5 mil. 600 mii lei impozite, ce constituie a treia parte din sumă.

Dorin Chirtoacă, Primarul General al Capitalei, a declarat azi, 9 aprilie 2012, în şedinţa săptămânală a serviciilor primăriei, că în în unele pieţe din capitală impozitul pe metru pătrat este de 12 bani, în timp ce alte pieţe din municipiu plătesc 580 lei. În consecinţă, două pieţe achită jumătate din suma totală de impozite, chiar dacă după metrtu pătrat sau teritoriu sunt identice. „ Eu înțeleg că acest gen de activitate este diferit, dar nici chiar așa diferență”, a spus Chirtoacă.

Ludmila Botnari, reprezentant al Serviciului Fiscal de Stat a menţionat că Pieţile trebuie singure să declare singure veniturile şi să plătească conform taxei stabilite pentru impozit pentru fiecare metru pătrat.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în municipiu se numără 33 de pieţe.

În 2011 „taxa pe piață” era calculată din cifra de vânzări și constituia 20%, anul acesta se calculeză după taxa la metru pătrat, pentru a exclude evaziunea fiscală şi nedeclararea veniturilor.

Comentarii

  1. Elena spune:

    spune-ti va rog cit reprezinta taxa pentru metru patrat in anul 2012

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...