37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Discuţii publice asupra proiectului Legii contabilităţii

Discuţii publice asupra proiectului Legii contabilităţii

20.12.20161.249 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Specialişti în domeniul contabilităţii din Republica Moldova, reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice, mediului academic, ACAP, CNPM, Ecofin-Consult, PWC şi KPMG au participat joi, 15 decembrie 2016, la Ministerul Finanţelor, la masa rotundă pentru a discuta cele mai importante aspecte de politici incluse în proiectul Legii contabilităţii, elaborat în baza directivelor europene.

În timpul discuţiilor au fost prezentate principalele caracteristici, elemente şi principiile generale ale proiectului de lege, domeniul de aplicare al prevederilor acestuia ş.a.

Participanţii au apreciat efortul Ministerului şi a experţilor în elaborarea proiectului şi abordarea practică cu care a fost tratat acest proces şi au mulţumit pentru că s-a ţinut cont de propunerile lor şi s-a mizat pe conlucrare.

La finalul discuţiilor, viceministrul Finanţelor Veronica Vragaleva a mulţumit şi a apreciat ideile propuse de participanţi şi a menţionat că Ministerul Finanţelor susţine îmbunătăţirea proiectului respectiv şi este deschis pentru a recepţiona şi examina propunerile parvenite.

Suplimentar, informăm că vineri, 16 decembrie 2016, ora 14:00, în cadrul Ministerului Finanţelor urmează discuţii publice şi asupra proiectului Legii privind auditul situaţiilor financiare.

Proiectul Legii contabilităţii poate fi accesat la următorul link.

Notă: Proiectul Legii contabilităţii a fost elaborat în baza conceptului de transpunere a Directivei europene privind contabilitatea în legislaţia naţională  cu suportul proiectului regional STAREP, proiect administrat de CFRR al Băncii Mondiale (www.worldbank.org/cfrr). Se preconizează punerea în aplicare a legii din 1 ianuarie 2018.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...