37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Discuţii cu Asociaţia Micului Business privind activitatea patentarilor

Discuţii cu Asociaţia Micului Business privind activitatea patentarilor

25.01.2013845 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Discuţii cu Asociaţia Micului Business privind activitatea patentarilor

La data  de 22 ianuarie 2012, în incinta Inspectoratului Fiscal Principal de Stat  a avut loc şedinţa comună a IFPS şi Asociaţia Micului Business reprezentată de dl Eugen Roşcovanu. În timpul şedinţei au fost discutate obiecţiile aduse de Asociaţia Micului Business vis-a-vis de activitatea organelor fiscale.

În cadrul acestui eveniment, conducerea IFPS a propus iniţierea unor discuţii comune, în scopul elucidării tuturor neclarităţilor, totodată a solicitat de la persoanele care deţin probe concrete precum că se încalcă prevederile legislaţiei fiscale să le prezinte pentru ca organul fiscal să poată întreprinde măsuri pentru curmarea acestor ilegalităţi.

În timpul şedinţei, reprezentantul Asociaţiei Micului Business, dl Eugen Roşcovanu a refuzat divulgarea informaţiei despre persoanele care încalcă legislaţia fiscală,  cu toate că deţine probele în cauză. În acest context, conducerea IFPS a solicitat ca titularii de patente şi reprezentanţii Asociaţiei Micului Business să prezinte informaţiile concrete despre persoanele care săvîrşesc încălcări, deoarece acuzaţiile aduse majorităţii agenţilor economici, care desfăşoară comerţ en gros, doar în mod declarativ, nu pot sta la baza iniţierii unor controale fiscale fără probe în acest sens, confirmînd faptul că organul fiscal va respecta întocmai secretul informaţiei difuzate şi va contribui în mod imparţial la înlăturarea încălcărilor.

Totodată, în scopul confirmării disponibilităţii organului fiscal de a conlucra eficient cu reprezentanţii mediului de afaceri şi în scopul depăşirii situaţiilor dificile în procesul de conlucrare cu organul fiscal, conducerea IFPS  s-a autosesizat şi a decis iniţierea unor întrevederi regionale  lunare cu titularii de patente.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...