37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Directorul Uzinei Metalurgice cere Tiraspolului modificarea politicii fiscale

Directorul Uzinei Metalurgice cere Tiraspolului modificarea politicii fiscale

23.08.20111.044 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Directorul Uzinei Metalurgice cere Tiraspolului modificarea politicii fiscale

 

Directorul general al Uzinei Metalurgice Moldoveneşti, Andrei Iudin, solicită autorităţilor separatiste modificarea concepţiei de impozitare a agenţilor economici din regiunea transnistreană.

Iudin a declarat presei de la Tiraspol că sistemul de impozitare aplicat în prezent în Transnistria este defectuos şi nu permite întreprinderilor să se dezvolte.

„În condiţiile economiei de piaţă, unul din cele mai importante mecanisme care contribuie la depăşirea situaţiilor de criză este sistemul de impozitare bazat pe perceperea impozitelor din profitul întreprinderii dar nu din volumul vânzărilor”, a declarat directorul UMM.

Acesta a recomandat autorităţilor să nu majoreze impozitele, în prezent percepute din volumul vânzărilor, dar să le înlocuiască cu impozitarea veniturilor obţinute de agenţii economici. Iudin a declarat că, deşi îşi optimizează cheltuielile, din cauza impozitării vânzărilor Uzina metalurgică este nerentabilă.

Amintim că potrivit noii politici fiscale aprobate de pretinsului legislativ de la Tiraspol impozitele achitate de agenţii economici vor creşte până la 20%, pe parcursul a doi ani începând cu 2013.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...