37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Directorul General al vămii s-a întâlnit cu reprezentanții AmCham

Directorul General al vămii s-a întâlnit cu reprezentanții AmCham

27.05.2016646 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Implementarea noului Cod Vamal, optimizarea proceselor de vămuire și simplificarea procedurilor vamale au constituit subiectele întrevederii de astăzi dintre Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu Mila Malairău, Director Executiv al Asociației Patronale "Camera de Comerț Americană din Moldova" (AmCham).

În cadrul discuțiilor, părțile au vorbit despre necesitatea modernizării elementelor de infrastructură a terminalelor vamale, astfel încât cei implicați să beneficieze de condiții optime de activitate. Totodată, a fost accentuată importanța accelerării procesului de racordare a actelor legislative naționale la prevederile noului Cod Vamal Unional, în vederea respectării angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere cu UE, inclusiv  Zona de liber schimb aprofundat şi cuprinzător.

Vitalie Vrabie a mulțumit reprezentanților AmCham pentru promovarea la nivel național a mecanismelor de facilitare a comerțului transfrontalier, în special în contextul acțiunilor întreprinse de instituție în asigurarea unei concurențe loiale în rândul antreprenorilor și ameliorării climatului investițional.

La rândul său, Directorul Executiv al AmCham, Mila Malairău a precizat importanța menținerii unui dialog permanent între reprezentanții autorității vamale și cei ai mediului de afaceri, astfel încât să fie asigurate premisele necesare unei activități comerciale echitabile, cât și implementarea celor mai bune practici comunitare în domeniul administrării vamale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...