37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Directorul adjunct al Camerei de Licenţiere şi patru subalterni au fost reţinuţi sub bănuiala de fraudare a serviciului electronic e-Licenţiere

Directorul adjunct al Camerei de Licenţiere şi patru subalterni au fost reţinuţi sub bănuiala de fraudare a serviciului electronic e-Licenţiere

25.10.2016201 views Centru Național Anticorupție
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cinci angajaţi ai Camerei de Licenţiere de Stat au fost reţinuţi, sâmbătă dimineaţă, în urma unei operaţiuni desfăşurate de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Funcţionarii, printre care directorul-adjunct al instituţiei, sunt bănuiţi de comiterea unui şir de fraude la eliberarea sau prelungirea licenţelor pentru agenţii economici, ce prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc, fapt ce a cauzat prejudicii de 15 000 000 de lei bugetului de stat.

Potrivit datelor preliminare ale urmăririi penale, angajaţii menţionaţi ar fi manipulat sistemul electronic e-Licenţiere, prin introducerea informaţiilor eronate despre eliberarea, reperfectarea sau prelungirea licenţelor pentru patronii de cazinouri sau săli de jocuri de noroc. În urma unei inspecţii financiare, s-a stabilit că deşi agenţii economici prezentau pachete incomplete de acte pentru obţinerea sau prelungirea licenţei, unele documente având chiar şi termenul expirat, în sistemul electronic e-Licenţiere figura o rezoluţie favorabilă.

Nereguli s-au depistat şi la încasarea plăţilor pentru eliberarea/prelungirea licenţelor. În urma auditului, s-a stabilit că, deşi  taxele nu erau achitate în termen, agenţii economici nu plăteau penalităţile pentru întârziere. Din această cauză, pe parcursul a 10 luni ale anului curent,  bugetul de stat a fost prejudiciat cu 15 000 000 de lei.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art.328 Cod penal - depăşirea atribuţiilor de serviciu, iar bănuiţii riscă pedepse cu închisoare de până la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Cauza se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...