37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Din luna curentă, agenţii economici pot solicita vămuire la sediul companiei

Din luna curentă, agenţii economici pot solicita vămuire la sediul companiei

15.08.20111.090 views moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
sochirca 11.9999

Din luna curentă, agenţii economici pot solicita vămuire la sediul companiei

 

Din luna curentă, agenţii economici care în decurs de un an realizează peste 100 de operaţiuni de import/export, vor putea solicita vămuire la sediul companiei. O declaraţie în acest sens a făcut astăzi Natalia Calenic, şefă de direcţie la Serviciul Vamal, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Calenic, noua procedură simplificată permite companiilor să depună declaraţii vamale electronice, cu semnătură digitală. În acest sens, nu va fi necesară prezentarea mărfurilor import/export biroului vamal pentru control.Serviciul Vamal va efectua o analiză de risc şi timp de trei ore va decide dacă va efectua un control documentar sau fizic, a specificat sursa citată.

Calenic a menţionat că noua procedură este conform celor mai bune practici ale Uniunii Europene. Ea va diminua corupţia, întrucît colaboratorul vamal nu intră în contact direct cu agentul economic. Totodată, companiile care vor obţine acces la procedura de vămuire la domiciliu vor economisi bani şi timp.

Dorel Fronea, expert din cadrul Misiunii UE de Consiliere şi Politici Publice a opinat că noua procedură de vămuire la domiciliu va reduce la minimum fraudele. Vor exista patru filtre - preaudit vamal, supraveghere vamală, control inopinat la sediul companiei şi audit postvamal, a specificat Fronea, citat de MOLDPRES.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei