37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Din 2013 angajatorii şi angajaţii VOR PLĂTI CU 0,5% MAI MULT pentru poliţa de asigurare medicală

Din 2013 angajatorii şi angajaţii VOR PLĂTI CU 0,5% MAI MULT pentru poliţa de asigurare medicală

26.03.20121.315 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Din 2013 angajatorii şi angajaţii VOR PLĂTI CU 0,5% MAI MULT pentru poliţa de asigurare medicală

 

Din 2013 angajatorii şi angajaţii vor plăti lunar cu 0,5% mai mult pentru poliţa de asigurare medicală, potrivit informaţiilor Ministerului Sănătăţii.

De la anul viitor angajatori şi angajaţii vor plăti pentru poliţa de asigurare 4% din salariul lunar faţă de 3,5% cât plătesc în prezent. Creşterea preţului poliţiei de asigurare se datorează majorării cu 450 a serviciilor medicale incluse în poliţa de asigurare medicală obligatorie.

Din 2012 poliţa de asigurare medicală costă cu 300 de lei mai scump faţă de anul trecut şi poate fi cumpărată la un preţ de 3066 de lei, potrivit informaţiilor Ministerului Sănătăţii. Ca şi în anii trecuţi, cei care vor achiziţiona poliţa în primele trei luni vor plăti 1533 de lei.

Datele Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină relevă că peste 80 la sută din populaţia ţării are poliţă de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, iar numărul persoanelor care se asigură individual a înregistrat o creştere cu peste 20% în anul 2011 faţă de anul precedent.

Comentarii

  1. Svetlana spune:

    deci, vom plati MAI MULT, dar cind dragi parlamentari vom avea servicii mai multe si mai bune, deservire mai calitativa, respect si intelegere din partea medicilor…cind ? dupa moarte ?

  2. V.I. spune:

    Mama mea zicea,kindva.:Trebue sa ai noroc sa te nasti si noroc sa mori !!! Mi se pare,demult a disparut norocul acesta la toti din Moldova(de kind au introdus Politele de asigurare!!!) Poate,acei de la Parlament si se folosesc de polite(da de ce-poate,desigur se folosesc!!!),dar,noi,cei mai simpli-in toate policlinicile si pentru tot-ACHITAM!!! Da,medicii,kind te adresezi dupa ajutor,prima intrebare o dau-Polita aveti??? Dar,pe urma te asculta(numai te asculta,ca tratamentul-e cu plata!!!) Dar,daca,Doamne fereste, nu ai polita,apoi mai bine nici sa nu te imbolnavesti si sa nu te adresezi la medici dupa ajutor!!! De juramintul lui Hipocrat ei,demult,au uitat!!!…..Va urez,stimati coleji, MULTA SANATATE si pregatitiva voi si angajatorii vostri pentru a face defalcari marite in anul viitor!!!!(Foarte mare „bucurie”vor avea,mai ales,angajatorii…) Ei,si la ce sa ne mai asteptam mai departe???!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...