37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Din 2012, impozitul pe venitul din activitatea bancară de 18% – obiectiv preliminar, nu şi final

Din 2012, impozitul pe venitul din activitatea bancară de 18% – obiectiv preliminar, nu şi final

11.10.20111.319 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Din 2012, impozitul pe venitul din activitatea bancară de 18% - obiectiv preliminar, nu şi final

 

Deşi era planificat să fie introdus de anul viitor, impozitul pe venitul din activitatea bancară în mărime de 18% nu se mai regăseşte printre obiectivele politicii fiscale care stau la baza proiectului definitivat al bugetului pentru anul 2012.

În varianta finală a Cadrului de cheltuieli pe termen mediu 2012-2014, au fost păstrate toate obiectivele preliminare referitoare la impozitele pentru persoane juridice, cu excepţia celui privind venitul din activitatea bancară. Amintim că anterior se planificase ca impozitul pe venitul din activitatea bancară să constituie 18% şi să fie introdus din 2012.

Totodată, potrivit Cadrului de cheltuieli definitivat, de anul viitor, impozitul reţinut la sursă din venitul sub formă de dividende ar urma să scadă de la 15% la 6% şi s-ar putea introduce mecanismul de reţinere finală al acestui impozit. Proiectul bugetului pentru 2012 prevede reintroducerea impozitului pe venitul agenţilor economici în mărime de 12% şi anularea cotei zero.

De asemenea, din 2012, se prevede diminuarea mărimii cotei impozitului reţinut la sursă din venitul nerezidenţilor, de la 15% la 12%, în aceeaşi mărime ca şi impozitul pe venitul agenţilor economici, cu excepţia venitului sub formă de dividende (6%).

Comentarii

  1. Conta spune:

    de fapt bancile sint favorizate in privinta impozitelor, si probabil se simte un lobby din partea lor. Va dati seama ca in perioada cind a fost impozit pe venit 0, bancile nu achita practic nimic – tva nu are, impozit pe venit nu are, si a ramas impozite locale si taxele din salarii. Dar dupa cite toti stiu de vina in criza mondiala au fost anume bancile.

  2. tatiana spune:

    demult trebuiau aceste remanieri !!!Paradoxal dar milioanele băncilor u erau impozitate deşi de la persoanele fizice rezineau 18%!!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...