37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Din 1 ianuarie 2017 transportatorii trebuie să dețină cel puțin 20% din numărul total de vehicule utilizate

Din 1 ianuarie 2017 transportatorii trebuie să dețină cel puțin 20% din numărul total de vehicule utilizate

10.01.2017894 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Camera de Licențiere atenționează proprietarii de licențe în transport, că de la începutul anului au intrat în vigoare noile prevederi ale Codului transporturilor rutiere.

Acestea prevăd că cel puțin 20% din vehiculele rutiere utilizate de o companie de transport trebuie să fie în proprietatea acesteia sau întreprinderea trebuie să le dețină în baza unui contract de leasing financiar.

Camera de Licențiere îndeamnă toate entităţile licenţiate pe domeniul transporturilor rutiere, privind necesitatea conformării rigorilor legale enunţate.

De remarcat că, până la sfârșitul anului 2017, transportatorii trebuie să intre în posesia (inclusiv, în cadrul unui contract de leasing financiar) a cel puțin 1/3 dintre vehiculele utilizate.

Potrivit Camerei de Licențiere, la sfârșitul lunii iunie 2016, mai mult de 1,8 mii de companii din Moldova dețineau licențe pentru furnizarea serviciilor de transport.

Veniturile din licențierea acestei activități, în semestrul I al anului 2016, au depășit 755 milioane de lei (cu 61% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2015).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...