37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Dezbateri cu reprezentanții sectorului privat privind îmbunătățirea Codului muncii

Dezbateri cu reprezentanții sectorului privat privind îmbunătățirea Codului muncii

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Conducerea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei s-a întrunit ieri, 4 iulie curent, într-o ședință de lucru cu reprezentanții companiilor private din Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, părțile au abordat subiecte ce vizează problema calculării obligatorie a contribuțiilor sociale și medicale la salariile și recompensele angajaților străini, care nu beneficiază de asistență medicală și socială în R. Moldova, prevederile legale privind recuperarea pierderilor materiale create de salariați, menținerea salariaţilor în companii în baza criteriilor de performanță, șomajul tehnic, numărul mare de sărbători suplimentat cu zilele de concediu etc.

Ministrul, Stela Grigoraș a trecut în revistă realizările și priorităţile Guvernului în domeniul social, și anume: ajustarea Codului muncii conform directivelor europene, lucrul la noul concept al sistemului de pensii, acordarea concediului paternal și necesitatea revizuirii perioadei de îngrijire a copilului.

Pe de altă parte, reprezentanții companiilor au venit cu o serie de recomandări privind îmbunătățirea și completarea Codului muncii, instituirea asigurării medicale și a fondului de pensii facultative.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...