37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Despre transferul lucrătorului prin cumul la locul de muncă de bază

Despre transferul lucrătorului prin cumul la locul de muncă de bază

17.02.2009 14.751 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Întrebarea: Unul din lucrătorii prin cumul trece la întreprinderea noastră la locul de muncă de bază. Cum este mai bine de întocmit aşa transfer? Trebuie în acest caz să plătim lucrătorului indemnizaţia pentru concediul nefolosit de muncă?

Răspuns: Transferul lucrătorului prin cumul la locul de muncă de bază la întreprindere se poate de efectuat prin două metode.

Prima – prin concediere: în primul rînd, lucrătorul trebuie să se concedieze din calitate de lucrător prin cumul, iar pe urmă să se angajeze la lucru în calitate de lucrător de bază. În acest caz, indemnizaţia pentru concediul nefolosit i se cuvine (art. 272 CM RM).

Aşa transfer se poate de întocmit şi în alt mod – ca transfer de la lucru în cumul la lucru de bază. În aşa caz lucrătorul nu se concediază iniţial. Iar indemnizaţia pentru concediul nefolosit de muncă trebuie să i-o plătească întreprinderea, la care el se afla la lucru de bază, de unde, înainte de transferul la DVS, el trebuie să se concedieze.

Comentarii

 1. Dinga Claudia spune:

  nu este corecta varianta a 2.
  Trebuie de eliberat persoana in cauza din lucru prin cumul prin ordin de eliberare cu cerere si de primit la lucru permanent tot prin cerere cu indeplinirea tuturor cerintelor de angajare.Se poate numai fara Decalaratie la Agentia de Asigurari medicale.

 2. Diana spune:

  Si daca situatia este inversa, ce facem in acest caz? Adica:Unul din lucrători care efectua munca de baza trece la munca prin cumul la compania noastra ? Cum procedam/ eliberam apoi angajam sau facem transfer?

 3. Anonim spune:

  daca situatia este inversa, ce facem in acest caz? Adica:Unul din lucrători care efectua munca de baza trece la munca prin cumul la compania noastra ? Cum procedam/ eliberam apoi angajam sau facem transfer?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...