37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Delegația Uniunii Europene – în cadrul schimbului de experiență cu Serviciul Fiscal de Stat

Delegația Uniunii Europene – în cadrul schimbului de experiență cu Serviciul Fiscal de Stat

15.05.2017780 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Angajați ai Serviciului Fiscal de Stat au participat la un atelier de lucru cu genericul ,,Combaterea fraudelor și a economiei tenebre". Evenimentul s-a desfășurat pe durata a două zile (10-11 mai 2017) și a fost organizat de membrii delegației Uniunii Europene în Republica Moldova în cooperare cu SFS. La întrunire au participat reprezentanți ai delegației Uniunii Europene și ai Ambasadei Republicii Lituania, șefi de direcție din cadrul SFS.

Scopul evenimentului l-a constituit schimbul de experiență, îmbunătățirea capacității autorităților moldovene de a depista și preveni fraudele TVA și ale economiei tenebre, cooperarea între autoritățile naționale în procesul de identificare și investigare a fraudelor TVA, implementarea eficientă a reformei SFS, axat pe crearea unei unități cu funcții speciale de aplicare a legii.

Evenimentul a demarat cu discursul domnului Iuri Lichii, director adjunct al SFS, care a mulțumit organizatorilor și a menționat importanța desfășurării unui asemenea atelier de lucru care va oferi lucrătorilor fiscali noi soluții în problemele ce țin de combaterea fraudelor TVA.

În cadrul atelierului, cei prezenți au discutat despre dezvoltarea controlului fiscal în Republica Moldova, despre principalele instrumente utilizate de inspectorii fiscali în combaterea fraudelor TVA, despre crearea unui plan guvernamental de acțiuni de combatere a economiei tenebre; despre cele mai bune metode practice de preîntâmpinare  a riscurilor financiare - frauda TVA, scheme frauduloase interconectate și altele.

La finele reuniunii, reprezentanții Ambasadei Lituaniei au efectuat o vizită oficială la Serviciul Fiscal de Stat. În cadrul ei, oficialii au discutat cu cel de-al doilea director adjunct al SFS, Igor Țurcan, despre o colaborare mai intensă pe segmentul administrării fiscale, stabilind repere pentru un eventual schimb de experiență.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...