37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Deficitul bugetar al CNPF pentru 2011 va constitui circa 5,3 mln lei

Deficitul bugetar al CNPF pentru 2011 va constitui circa 5,3 mln lei

08.08.20111.095 views Totul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Deficitul bugetar al CNPF pentru 2011 va constitui circa 5,3 mln lei

 

Bugetul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare pentru 2011 prevede că veniturile acestuia va însuma 11 mln 695 mii lei, cheltuielile – 16 mln 962,3 mii lei, iar deficitul va constitui 5 mln 267,3 mii lei.

Aceasta este stipulat în hotărîrea Parlamentului privind bugetul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, care a intrat în vigoare la 5 august în urma publicării în ”Monitorul Oficial”. Parlamentul a acordat CNPF dreptul de a modifica, în procesul execuţiei bugetare, structura cheltuielilor în cadrul bugetului aprobat.

Anterior s-a preconizat că cheltuielile CNPF se vor cifra la 16 mln 445,3 mii lei, iar deficitul va alcătui 4 mln 750,3 mii lei. Însă, datorită necesităţii de a plăti unui şir de foşti membri ai Consiliului de administraţie al CNPF, care îşi părăsesc posturile în legătură cu aprobarea unei componenţe noi a consiliului, parlamentarii au decis să majoreze nivelul cheltuielilor şi al deficitului bugetar al CNPF cu 517 mii lei.

Comisia Naţională a Pieţei Financiare este un organ autonom al administraţiei publice centrale, responsabil în faţa Parlamentului, care reglementează şi licenţiază activitatea participanţilor la piaţa financiară nebancară, precum şi monitorizează respectarea legii. CNPF este succesoare în drepturi şi obligaţiuni a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Asigurărilor şi Fondurilor Nestatale de Pensii şi Serviciului supravegherii de stat a activităţii asociaţiilor de economii şi împrumut ale cetăţenilor de pe lîngă Ministerul Finanţelor al Moldovei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...