37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   De la 1 ianuarie 2012, a intrat în vigoare raportarea fiscală electronică obligatorie pentru plătitorii de TVA

De la 1 ianuarie 2012, a intrat în vigoare raportarea fiscală electronică obligatorie pentru plătitorii de TVA

05.01.20121.491 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

De la 1 ianuarie 2012, a intrat în vigoare raportarea fiscală electronică obligatorie pentru plătitorii de TVA

 

Din 1 ianuarie 2012, plătitorii de TVA vor fi obligaţi să prezinte dările de seamă fiscale doar în format electronic, prin intermediul serviciului "Declaraţie electronică" lansat de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, transmite MOLDPRES.

Beneficiarii acestui serviciu, în prima etapă de implementare, sînt agenţii economici care achită TVA, în număr de peste 15 mii de contribuabili, din municipiile Chişinău, Bălţi şi Comrat şi care au un rulaj anual de minim 600 mii de lei. În a doua etapă, care va începe la 1 ianuarie 2013, vor fi conectaţi la acest serviciu circa 10 mii de contribuabili din întreaga ţară.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, introducerea raportării fiscale electronice va optimiza procesul de administrare fiscală prin prelucrarea mai operativă a informaţiilor, simplificarea procedurii de raportare fiscală şi eliminarea factorului uman. Totodată, acest lucru este benefic atît pentru contribuabili, care economisesc timp şi bani, cît şi pentru Inspectoratul Fiscal, care astfel îşi va optimiza cheltuielile pentru procesarea datelor.

Serviciul "Declaraţie electronică" a fost lansat în anul 2008 şi a fost disponibil pînă în prezent în calitate de alternativă în raportarea fiscală.

Pentru implementarea serviciului "Declaraţie electronică", din bugetul de stat au fost alocaţi circa 4 milioane de lei. Potrivit Fisc-ului, contribuabilii care achită TVA urmau să fie conectaţi gratuit la serviciu, pînă la 31 decembrie 2011. În cazul nesemnării acordului de conectare, aceştia riscă o amendă de 450 de lei, notează MOLDPRES.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Mai bine aceste 4 milioane!!! de lei,bugetul de stat lear transmite pentru majorarea pensiilor batrinilor si indemnizatiilor pentru intretinerea copiilor!!! Cineva a calculat economia statului din afacerea aceasta???!!! Cheltuilelile se vad,dar economia,kred va fi-din contul amenzilor pentru predarea a darilor de seama incorecte(deseori-nu din vina contribuabilului,si tehnica, kite odata nu vrea sa lucreze!!!) Mai bine lasau asa cum este-ca alternativa,dar nu ca obligatiune stricta!!! Asa e parerea mea(si a multor coleji ai mei…)

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...