37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Deșeurile vor fi ”codificate”. Agenții economici vor fi obligați să le sorteze după o listă

Deșeurile vor fi ”codificate”. Agenții economici vor fi obligați să le sorteze după o listă

20.06.20171.085 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenții economici, care se ocupă cu gestionarea deșeurilor, vor trebui să se conducă de o listă, care va fi aprobată de Guvern. Un document în acest sens a fost elaborat de către Ministerul Mediului și supus consultărilor publice.

Documentul vine pentru a crea cadrul legal necesar pentru implementarea noii Legi cu privire la deșeuri. În prezent, legislația nu conține o listă exhaustivă a deșeurilor, inclusiv a celor periculoase. Acest lucru nu asigură condițiile necesare pentru o evidență a categoriilor de deșeuri și raportarea corectă în privința acestora.

Documentul a fost elaborat, inclusiv pentru că Moldova este obligată să raporteze anual date privind cantitățile de deșeuri generate sau exportate. Tipurile de deșeuri, care figurează în listă, sunt definite cu un cod din șase cifre, iar pentru identificare unui deșeu se vor parcurge mai multe etape, inclusiv cu indetificarea sursei.

Legea cu privire la deșeuri a fost aprobată de Parlament în vara anului trecut. Documentul a fost elaborat și aprobat pentru a introduce un nou sistem de managament al deșeurilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...