37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   De ce se plîng transportatorii din Moldova

De ce se plîng transportatorii din Moldova

19.02.2018861 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) al Republicii Moldova îndeamnă transportatorii să îmbunătățească calitatea serviciilor furnizate și afirmă că va sprijini toate inițiativele lor constructive pentru a atinge acest obiectiv.

Despre acest fapt a vorbit șeful instituției, Chiril Gaburici, în cadrul unei ședințe organizate de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, la care au fost discutate probleme din transport, politicile și obiectivele Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru dezvoltarea acestui domeniu, relatează Noi.md.

Potrivit unui comunicat al MEI, în cadrul discuțiilor, ministrul a menționat că domeniul transporturilor este unul foarte important pentru economia țării. „Trebuie să vedem problemele cu care vă confruntați, să ne concentrăm pe identificarea soluțiilor, pentru a îmbunătăți situația din domeniul transporturilor. Este simplu să te plîngi pe un regulament, un cod, însă trebuie să venim cu soluții și propuneri concrete, care ar contribui la dezvoltarea acestui domeniu. Vom susține toate inițiativele constructive, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite de transportatori", a subliniat Chiril Gaburici.

Printre problemele enunțate de reprezentanții transportatorilor figurează numărul redus de autorizații pentru efectuarea transportului internațional de mărfuri, precum și mecanismul de repartizare a acestora, concurența neloială în domeniu, transportul ilicit de pasageri, reutilarea mijloacelor de transport de călători, siguranța și securitatea pasagerilor etc.

„Atît timp cît există o luptă între transportatori, au de pierdut atît agenții economici din domeniu, cît și clienții, pasagerii și, astfel, nu se asigură calitatea serviciilor oferite. Vă îndemn să vă consolidați eforturile, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor. Urmează să modificăm cadrul legal, pentru a oferi mai multă claritate și a simplifica modul de activitate al transportatorilor. În termeni rezonabili vom veni cu o viziune nouă pe care o vom discuta cu dumneavoastră", a conchis Gaburici.

Ministrul a propus ca astfel de ședințe să fie organizate cel puțin o dată într-o lună și jumătate. La discuții au participat peste 40 de reprezentanți ai transportatorilor, Agenției Naționale a Transport Auto, Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova, Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...