37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   DATORNICII, LA STAT, băgaţi la răcoare? Evaziunea fiscală AR PUTEA FI PEDEPSITĂ CU PUŞCĂRIA!

DATORNICII, LA STAT, băgaţi la răcoare? Evaziunea fiscală AR PUTEA FI PEDEPSITĂ CU PUŞCĂRIA!

19.12.20111.085 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

DATORNICII, LA STAT, băgaţi la răcoare? Evaziunea fiscală AR PUTEA FI PEDEPSITĂ CU PUŞCĂRIA!

 

Legislativul a votat astăzi în lectura a doua o serie de amendamente la Codul Penal care prevăd înăsprirea pedepsei pentru evaziunea fiscală comisă de agenţii economici.

Potrivit modificărilor, evaziunile fiscale comise de întreprinderi, instituţii şi organizaţii prin includerea în documentele contabile a datelor denaturate va fi pedepsită cu o amendă în mărime de la 2000 la 3000 de unităţi convenţionale (40-60 mii de lei) sau cu închisoare pe termen de până la 3 ani.

În plus, este prevăzută privarea persoanei responsabile de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la 5 ani, iar persoana juridică este pasibilă de o amendă în mărime de la 2000 la 5000 de lei (40-100 mii lei).

Amendamentele vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Comentarii

  1. contabil spune:

    asta ca sa ii treaca dorul oamenilor sa creieze afaceri.
    si o presiune pentru cei care au deschis.

  2. ... spune:

    mai intai sa puna aceasta lege sa functioneze pentru deputatii si BUSINESMANII de la conducere..apoi pentru restul…si asa poate vom trai mai bine…dar in realitate este inca o lege in folosul celor de la conducere !!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...