37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Datoriile pentru compensaţii la fructe au fost achitate integral

Datoriile pentru compensaţii la fructe au fost achitate integral

30.08.2016489 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

A fost finalizată achitarea plăţilor pentru compensarea  pierderilor producătorilor agricoli, care au avut de suferit de pe urma embargoului impus de Federaţia Rusă la export în anul 2014, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, care include date ale Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA),  plățile au fost efectuate pentru un număr de 109 dosare, fiind transmise spre executare la Trezoreria de Stat ordine de plată în valoare de 43 mln de lei.

AIPA a gestionat compensarea pierderilor producătorilor agricoli înregistraţi în calitate de persoane juridice şi care sînt deţinători ai plantaţiilor pomicole de măr şi prun cu o suprafaţă ce depăşeşte 15 ha de teren.

Prima tranşă, în valoare de 10,57 mln de lei, a fost achitată la data de 17 august curent, pentru 30 de dosare. Alte 10 mln  de lei au fost virate în conturile producătorilor agricoli la data de 24 august.

Sursele financiare destinate compensaţiilor au fost alocate din fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru  2016, care anul curent constituie 900 mln de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...