37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Curtea de Conturi va examina raportul de audit al Cancelariei de Stat

Curtea de Conturi va examina raportul de audit al Cancelariei de Stat

18.08.2011877 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Curtea de Conturi va examina raportul de audit al Cancelariei de Stat

 

Curtea de Conturi va examina astăzi Raportul cu privire la utilizarea mijloacelor alocate pentru investiţii capitale pe anul 2010 la Cancelaria de Stat. De asemenea, va fi prezentat raportul de audit al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Până acum, trei rapoarte ale Curţii de Conturi au constatat nereguli în utilizarea banilor publici. Astfel, Curtea a descoperit delapidări la Ministerul Agriculturii şi instituţiile subordonate acestuia, la întreprinderea de stat Calea Ferată, dar şi la primăria Bălţi.

În urma unui control efectuat la Ministerul Agriculturii, Curtea de Conturi a constatat că, în 2010, bugetul de stat a fost prejudiciat cu jumătate de milion de lei. Curtea a făcut publice şi neregulile de la Căile Ferate. Potrivit raportului de audit, de pe conturile întreprinderii, în perioada 2008-2010, au fost sustrase peste două milioane de lei. Curtea de Conturi a depistat că întreprinderea a făcut achiziţii de 44 de milioane de lei prin intermediul unor firme-fantomă. De asemenea, s-a constatat că primăria Bălţi a gestionat defectuos 20 de întreprinderi municipale. Astfel, a pierdut încasări la buget de peste trei milioane de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...