37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Curtea de Conturi: Ministerul Construcţiilor a cheltuit cu 86 de milioane de lei mai mult pentru construcţia caselor sinistraţilor

Curtea de Conturi: Ministerul Construcţiilor a cheltuit cu 86 de milioane de lei mai mult pentru construcţia caselor sinistraţilor

22.08.2011929 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Curtea de Conturi: Ministerul Construcţiilor a cheltuit cu 86 de milioane de lei mai mult pentru construcţia caselor sinistraţilor

 

Un nou raport al Curţii de Conturi prezentat săptămâna trecută, noi nereguli. De data aceasta este vorba de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, unde potrivit echipei de audit, s-au atestat încălcări în ce priveşte întreţinerea contabilităţii.

În raport se constată că MCDR nu a înregistrat la venituri ajutoarele umanitare, primite de la Guvernul României şi donatorii autohtoni, în sumă de 76,5 milioane lei. De asemenea, MCDR n-a respectat limita de cheltuieli la contractarea şi recepţia lucrărilor de construcţii a cartierelor locative pentru sinistraţi, cheltuind cu 86 de milioane de lei mai mult.

Pe auditul regularităţii gestionării Fondului naţional pentru dezvoltare regională, echipa Curţii de Conturi a identificat nevalorificarea mijloacelor destinate Fondului. Astfel din 113,7 mln lei s-au valorificat doar 1,7 mln lei (1,5 %) pentru întreţinerea Agenţiilor de Dezvoltare. Cu alte cuvinte, pentru realizarea proiectelor regionale s-au utilizat doar 1,5% din banii destinaţi pentru finanţare.

La rândul său, ministrul Construcţiilor, Marcel Răducan, susţine că neregulile reflectate în Raport au fost înlăturate pe parcursul auditului.

UNIMEDIA aminteşte că în ultima lună, Curtea de Conturi a prezentat trei rapoarte de audit.Spre deosebire de cazul MCDR, la Ministerul Agriculturii şi la întreprinderea de stat Calea Ferată au fost constatate delapidări ai banilor publici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...