37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cuprul se îndreaptă spre cea mai mare creştere din ultimii 35 de ani

Cuprul se îndreaptă spre cea mai mare creştere din ultimii 35 de ani

14.11.2016726 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Preţul cuprului ar putea înregistra în această săptămână cea mai mare creştere din ultimii 35 de ani, în speranţa că alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA va duce la creşterea cheltuielilor pentru infrastructură, iar cererea chineză de cupru va creşte şi ea.

Cotaţia cuprului a crescut vineri cu 3% la finalul tranzacţiilor pe pieţele asiatice, urcând pentru a şaptea şedinţă consecutivă şi ajungând la 15% peste nivelul înregistrat la începutul săptămânii, ceea ce înseamnă cea mai bună creştere săptămânală de după 1980.

Cuprul, metal utilizat la producţia de sârme şi cabluri, a fost influenţat de creşterea preţurilor la oţel şi cărbune în China precum şi de pe urma opiniilor că victoria lui Trump la alegerile precondiţiile din SUA va avea un impact pozitiv peste aşteptări pentru evoluţia cuprului în 2017. Primele declaraţii ale lui Trump referitoare la creşterea cheltuielilor pentru infrastructură au fost favorabile pentru evoluţia cuprului.

„Cred că am trecut dintr-o piaţă de tip bear, într-o piaţă de tip bull pentru cupru", a declarat analistul UBS, Daniel Morgan.

Ritmul în care cuprul se apreciază a fost amplificat şi de faptul că cererea pentru cupru în China, cel mai mare utilizator mondial, s-a dovedit a fi peste aşteptări după ce injecţiile de credit din primul trimestru au alimentat sectoarele imobiliar şi al construcţiilor. De asemenea, cererea de aur venită din partea sectorului de transport a energiei din China, responsabil pentru o jumătate din consum, a crescut cu 33% în primele opt luni ale anului.

De asemenea, analiştii şi-au revizuit în jos estimările privind oferta de minereu de cupru în 2017, după ce scăderile de preţ înregistrate la începutul anului i-au determinat pe unii producători să închidă minele cu costuri mari.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...